2017.08.17 4:50Ma Jácint nap van.
Állatkertek Éjszakája

Állatkertek Éjszakája

Térkép betöltése...

Időpont
2017.08.25 -
19:00 - 23:00

Helyszín
Miskolci Állatkert

Kategóriák


Hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 25-én, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veresegyházi állat-bemutatóhelyek részvételével.

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először. Akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az öt éve megkezdett hagyomány természetesen 2017-ben is folytatódik: idén tizenkét bemutatóhely kínál különleges programot az érdeklődőknek az Állatkertek Éjszakája keretében.

Augusztus utolsó péntekének estéje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja, ebben az esztendőben augusztus 25-ére esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. A résztvevő intézmények a következők:

Budakeszin:         – a Budakeszi Vadaspark;
Budapesten:         – a Fővárosi Állat- és Növénykert és
– a Tropicarium (Campona);
Debrecenben:       – a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;
Győrött:                 – a Xantus János Állatkert;
Jászberényben:    – a Jászberényi Állat- és Növénykert;
Kecskeméten:       – a Kecskeméti Vadaskert;
Miskolcon:            – a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;
Pécsett:                  – a Pécsi Állatkert és Akvárium–Terrárium;
Poroszlón:            – a Tisza-tavi Ökocentrum;
Szegeden:             – a Szegedi Vadaspark;
Veresegyházán:   – a Medveotthon.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés éjjel 11 óráig történik. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a három helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 10-én Budapesten a résztvevő intézmények egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről, programokról.

2017 állatkertek éjszakája