2017.11.23 21:43Ma Kelemen, Klementina nap van.
Folkamenco – Rítus, ritmus, szenvedély

Folkamenco – Rítus, ritmus, szenvedély

Térkép betöltése...

Időpont
2017.12.09 -
19:00 - 21:00

Helyszín
MKK Művészetek Háza

Kategóriák


Két nép, a spanyol és a magyar vállalt végvár szerepet a keresztény Európa védelmében. A küzdelmek keserűsége és fájdalmai nyomot hagytak kultúrájuk és művészetük minden területén. A szomorú balladáikból, ennek ellenére, mindig a pozitív hitük emelkedik felszínre. Zenéjük és táncaik az életigenlésből fakadó megmaradás energiáit ébresztik a nézőben és hallgatóban egyaránt. Mindkét nép röghöz kötött életének kísérője, a szabadság időtlen megtestesítője, a vándorló cigányság. Az ő megmaradásuk záloga is az az élő kultúra, mely beolvaszt magába mindent, ami hagyományként megtartó büszkeséget, hitet és boldogságot jelenthet. Ezt a mélyből feltörő érzést, mely a lelkünkből fakad, egyesítjük ebben az előadásban, melynek résztvevői bárhonnan származnak is, sajátjuknak érezhetik minden pillanatát. Különbözőségünk látszólagos csak, mert az érzelmek -melyek táncainkból, zenéinkből ébrednek- azonosak. Csodálkozva fedezzük fel a távolság ellenére, a sok-sok apró jelet, mely összeköt.

Mottó:
Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának. “Kodály Zoltán”

SZEREPLŐK
Koreográfus: Pirók Zsófia „Az évad legjobb pályakezdő táncművésze díj” 2016

Zeneszerző: Juan José Bando (Sevilla, Spanyolország)

Főszereplők:
Férfi flamenco tánc: Mateo El Gallito
Női flamenco tánc: Lippai Andrea Harangozó Gyula díjas, Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett táncművész és Pirók Zsófia
Néptáncosok: Kolumbán Norbert – „Az évad legjobb férfi táncművésze díj” 2015, Tókos Attila
További szereplők: A FlamenCorazónArte Táncszínház és meghívott spanyol vendégművészei valamint magyar kiválóságok

Jegyár: 2200 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, Szép Kártyát (Szabadidő MKB Bank, Szabadidő K&H Bank, Szabadidő OTP Bank), MKK Ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, a www.muhamiskolc.hu-n, valamint a JEGY.HU-n.

„Rengetegszer kapom a kérdést, egy magyar lány, miért táncol flamencót?
Bennem a megismert „világok” egyként élnek, számomra a flamenco egy életforma, melyet a magyar gyökereimmel együtt élek meg nap, mint nap. A Folkamenco előadással szeretném ezt a belső egységet külső formába önteni. Szeretném, ha hallhatóvá, érezhetővé és látható válna a „vérem” az animációs technikában, a jelmezekben, a zenékben, a ritmusokban, a táncokban… A megvalósításra csodálatos művészeket kértem fel, akik mind nagy lelkesedéssel fogadták az elképzelést.” Pirók Zsófi

AZ ELŐADÁS MEGVALÓSULÁSÁT TÁMOGATTA
• Nemzeti Kulturális Alap
• Szerencsejáték Zrt.
• Budapesti Spanyol Nagykövetség