2017.11.23 21:43Ma Kelemen, Klementina nap van.
Molnár Rozália: Országjáró Fényszilánkok c. vándorkiállítása az Ifjúsági Házban

Molnár Rozália: Országjáró Fényszilánkok c. vándorkiállítása az Ifjúsági Házban

Térkép betöltése...

Időpont
2017.11.08 - 2017.12.07
08:00 - 19:00

Helyszín
MKK Ifjúsági Ház

Kategóriák


Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját
2017. november 8-án, 16 órára
Molnár Rozália
Országjáró Fényszilánkok
című vándorkiállításának megnyitójára.

A kiállítást megnyitja:
Dr. Szilas László kurátor.
Közreműködik:
a Fráter Schola Viridis
Váraljai Réka vezénylésével.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető
a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.
Ifjúsági Házának Galériájában
(Miskolc, Győri kapu 27/A.)
2017. november 8. – december 7. között,
munkanapokon 8-tól 19 óráig.

A Felvidéken élő Molnár Rozália képzőművésznő kiállításának mottója: „Hangszer vagyok Isten kezében.” Képei üzenetek a szeretetről, tiszteletről, a segítőkészségről és az ebben való elhivatottságról.

A fényszilánkok – töredezettségük ellenére is egységesen – a legnemesebb emberi erényeket hirdetik. Képei üzenetek a szeretetről, tiszteletről, a segítőkészségről és az ebben való elhivatottságról.
Molnár Rozália saját életéből merítkezik. Ő maga is egy fa, mely erős gyökereket vert a földbe, de érje bármilyen vihar, ágai mindig az ég fele törekszenek és erős hittel el is érik azt.
Nem több és nem kevesebb.
Autodidakta módon, három éve kezdett el foglalkozni a „fényszilánkokkal”. Saját bevallása szerint a kiegyensúlyozott családi háttér teszi lehetővé, hogy alkothasson.
Az egyik oldalon ábrándos mesevilág, tündöklő holdfény, könnyed, játékos színek. A másik oldalon a hívő ember szeretetéből születő üvegmozaik képek. Utóbbiakra a visszafogottabb színvilág és a szimbólumok jellemzőek.
A komor (ám a fényviszonyoktól függően, az üveg áttetszősége miatt sokszor lággyá alakuló) keresztfa és a szárnyaló galamb a szentségek ajtajáig viszik a nézőt, képei láttán remélhetjük az üdvösséget.
Gyakran megjelenő motívum alkotásain a gyökereivel földbe kapaszkodó fa, melynek az ég felé nyújtózó ágait a szivárvány színeiben tündöklő lombok ölelik körül: a mennyei ég és a prózai, földi világ összekapcsolását szimbolizálják.
Üvegmozaikjai által a közönség elé tárja saját belső világát, melyet a mindennapi imák és elmélkedések töltenek ki. Hitvallásáról így fogalmaz: „Alkotásaim arra a kérdésre feleletek, hogy mit vár el tőlem a mennyei atya. Azt várja el, hogy jó legyek, szeressek, segítsek és biztassak”.

FénySzilánkok - szTABLÓ j1 2v-01 fehér szöveges NÉZŐ