2018.04.21 14:34Ma Konrád nap van.
Sárkányölő lovagok éjszakája

Sárkányölő lovagok éjszakája

Térkép betöltése...

Időpont
2018.04.28 -
18:45 - 22:45

Helyszín
MKK Diósgyőri vár

Kategóriák


Szent György-napi csetepatéval, sárkánytűzzel és csillaglessel ünnepeljük Szent György legendás alakját április 28-án a Diósgyőri várban. A Sárkányölő lovagok éjszakáján kiderül, hogy ki alapította a Szent György Lovagrendet, és az is hogy mi történik, ha Szent György-nap előtt gyíkot simogatunk.

Programok:
18.45 – Kapunyitás

19:00–23:00 – Éjszakai kalandozások a Diósgyőri várban: a gyertyafényes sétákon különböző korok lovagjait és sárkányait idézzük meg, akik arról mesélnek, hogy a hit és az akarat minden időben legyőzi a gonoszt.

19.00 – Folyamatos, ismétlődő programok a Felső várudvarban:

A végvári vitéz és a török sárkány – az Egri Vitézlő Oskola legbátrabb harcosai vívnak meg a török sárkánnyal, de ebben a viadalban nem kérdéses a honi győzelem!

Sárkánytűz – a Vaga Banda Tűzzsonglőrök bemutatóján a sárkányok tüze is fellobban.

Sárkányölő Szent György legendája – a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend drámajátéka és harci bemutatója.

Előkelő török női- és férfi viselet bemutató – az egri pasa és felesége érkezik a Diósgyőri várba, a pasa bemutatja a híres török turbán feltekerési módját és mesélnek viseletükről.

Folyamatos programok:
Sárkánysimogató (Felső várudvar)
Csillagles (Várterasz) – a kos havának éjszakáján a csillagok megfigyelésére is lehetőség nyílik szakavatott csillagászaink útmutatásával.
Papírsárkány szelídítés (Lovagterem) – a várba érkező apródok saját papírsárkányt készít-hetnek, amelyet aztán szélnek is ereszthetnek.
Sárkányölő szerek és praktikák (Fűszerek világa) – ismét feltárul a gyógy-, és fűszernövények titokzatos világa, és megtudhatjuk, melyik konyhai ízesítőnket nevezik „sárkányfűnek”.

A jegyeket 19 és 23 óra közötti meghatározott időpontra lehet megváltani. Ezek az időpontok a különleges séta kezdetét jelzik a vár gyertyafényes termeiben, melyeken kisebb csoportok vehetnek részt. Természetesen minden látogató már kapunyitáskor beléphet a rendezvény helyszínére, ahol 19:00-tól folyamatosan ismétlődnek az egyéb programok és látványosságok.
Kérjük, hogy a jegyen szereplő időpontban pontosan jelenjenek meg a séta indulásánál (ennek helye az emeletre vezető északi lépcső), mivel másik csoporthoz a nagy létszám elkerülése érdekében sajnos nem lehet csatlakozni. Megértésüket köszönjük.

Az éjszakai kalandozásokra való időpontfoglalás a jegyvásárlás alkalmával történik a jegypénztárakban. (A séták 20 percenként indulnak.)

Jegyárak:
Felnőtt belépő: 1900 Ft. Gyermek, diák, és nyugdíjas belépő: 1000 Ft, 0-3 éves korig ingyenes regisztrációs jegy váltható.

Jegyek kaphatók: online a www.diosgyorivar.hu-n és a www.jegy.hu-n, valamint a Miskolci Kulturális Központ központi jegyirodájában (Miskolc, Ráckóczi u. 2. tel.: 46/508-844, 30/846-30-09), a Diósgyőri vár jegypénztárában (Miskolc, Vár u. 24. tel.: 46/533-355) és az InterTicket országos jegyirodai hálózatában.

A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk!