2017.10.21 22:17Ma Orsolya nap van.
Tervezz velünk! – egy új kincskereső útvonalat a belvárosban

Tervezz velünk! – egy új kincskereső útvonalat a belvárosban

Térkép betöltése...

Időpont
2017.10.21 - 2017.10.22
09:00 - 16:00

Helyszín
Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány

Kategóriák


Miskolc belvárosában már jelenleg is több kincskereső útvonal nyújt lehetőséget arra, hogy egy térkép és verses leírás segítségével felfedezőként a család, baráti társaság maga járja végig az éppen kiválasztott 1,5- 2 órás ösvényeket. A Zöld tekergő, az Avasi Borangoló és a többi útvonal is úgy született, hogy lelkes, érdeklődő lokálpatrióták csapata néhány napos együttlét során tervezték és alkották meg ezeket a térképeket és verses leírásokat.

Egy újabb útvonal tervezésére invitáljuk most az érdeklődőket. 2017. október 21-22-én a belváros Villanyrendőr – Centrum Áruház közötti értékekben bővelkedő látnivalóit szeretnénk egy újabb kincskereső ösvényre fűzni azokkal közösen, akik jelentkeznek az Ökológiai Intézet Alapítvány által szervezendő műhelymunkára. A , 2 napos közösségi tervezésen alapuló program célja, hogy a kulturális, történelmi, helytörténeti, régészeti botanikai, közösségi ismereteket útvonalakra fűzve, interaktív, játékos formában fűzzük össze. Az belváros múltja és jelene is bőséggel kínál alapanyagot a műhelymunkához.
Elsősorban helyi lakosokat, nyugdíjasokat, civil szervezetek, tanárok, közösségszervezők, kulturális területen dolgozók jelentkezését várjuk, de hasznos, ha az ország más tájairól is érkeznek érdeklődők. A műhelymunkán való részvétel ingyenes, de elsősorban azokat tudjuk fogadni, akik mindkét napon, részt tudnak és kívánnak venni. A résztvevők számára teljes ellátást, szükség esetén szállást is tudunk biztosítani. A konkrétan jelentkezőknek részletes információkat küldünk.

Bővebben a kincskereső módszertanról: http://www.ecolinst.hu/index.php?content=content&id=5

http://kincskereso.pisztrangkor.hu/

További információk:
F. Nagy Zsuzsanna
Ökológiai Intézet Alapítvány
70/600-2852
fnzs@ecolinst.hu
www.ecolinst.hu

Támogató:
Az élet forrása című, EFOP-1.3.5-16-2016-00067 sz. projekt a Széchenyi 2020 program „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” tárgyú felhívása keretében valósul meg, 100%-os, vissza nem térítendő támogatási intenzitással.