2018.04.21 14:33Ma Konrád nap van.
VII. Avasi Borangolás 2018. (Quimby, Margaret Island, Ham ko Ham, Janicsák Veca, és még …)

VII. Avasi Borangolás 2018. (Quimby, Margaret Island, Ham ko Ham, Janicsák Veca, és még …)

Térkép betöltése...

Időpont
2018.05.17 - 2018.05.19
00:00

Helyszín
Avasi Pincesor

Kategóriák


MÁJUSBAN ISMÉT BORANGOLÁS A MISKOLCI TÖRTÉNELMI AVASON

A Miskolc város napja ünnepséghez kapcsolódó bor- és gasztronómiai fesztivál immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Európában egyedülálló, a város szívében található pincesoron és az Avasi Kilátónál.
A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által elindított, civil szervezetek összefogásával szerveződő, a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését célzó Avasi Borangolás idén már 3 napon is várja a látogatókat, május 17-18-19-én.

Az ország egyik legkülönlegesebb adottságú fesztiválja a helyszíneit tekintve folyamatosan bővült az elmúlt években. A Miskolc belvárosában, a sétáló utcától pár perc járásra található Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái mellett az Avas tető a kilátóval új helyszínként sikeresen mutatkozott be a tavalyi évben. Idén a helyszínek kínálata tovább bővül, még több borász és étterem mutatkozik be és a zenei programok száma is nő, az Avasi kilátónál közkedvelt hazai zenekarok koncertjei lesznek hallhatók.

A rendezvény 3 napján feléled az egész avasi pinceoldal. A borangolókat különböző stílust (népi, jazz és világzene) képviselő zenekarok és utcazenészek várják majd. A borokról a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott több mint 70 borászat fog gondoskodni. Az ételeket a város neves vendéglői és a Food Truck Show tagjai tálalják az Avas több pontján és az Avas tetőn, a Kilátó mellett kialakított Gasztroplaccon.

PROGRAMOK:

2018. május 17. csütörtök

Avasi Református templom
18:00 Kiss Kata Zenekar

2018. május 18. péntek

Avasi Református templom
18:00 Janicsák Veca

Avasi Kilátó
18:00 Ham ko Ham
20:00 Margaret Island
22:00 Ildi Rider

Pincezenekarok
Agyagbanda
Gimpel Tamás
Grund Pinceszínház
Poplesz-gitár
Tehéntánc Zenekar
Tekergő Zenekar
Tímár Krisztián-gitár

2018. május 19. szombat

Avasi Kilátó
18:00 Compact Disco
20:00 Quimby
22:00 Áll-A-Tok

Pincezenekarok
Ács Gyula-tárogató
Budai Antal (szintetizátor)
Gimpel Tamás
Grund Pinceszínház
Kovács Zoli
Poplesz-gitár
Tehéntánc Zenekar
Tímár Krisztián-gitár

JEGYEK: http://www.borangolas.hu/jegyek

A zenei programokat kereső “borangolók” koncerteket látogathatnak az Avasi Református templomban, a Palóczy emlékműnél és az Avasi kilátónál egyaránt, de a hegyoldal számos pincéjénél lépnek fel zenészek a három nap alatt. A fesztivál továbbra is ingyenesen lesz látogatható, de az Avasi református templomban és az Avasi kilátónál tartandó koncertek csak belépőjeggyel vagy bérlettel lesznek látogathatók. A jegyértékesítés hamarosan indul, részletekről és fesztivál programokról a rendezvény folyamatosan frissülő facebook oldalán és a www.borangolas.hu weboldalon lehet tájékozódni.