Beperelte a Nirvana-t a NEVERMIND borítóján látható fiú!

Spencer Elden még csecsemőként szerepelt meztelenül a Nirvana legsikeresebb albuma, a Nevermind borítóján, most pedig beperelte a zenekart, Kurt Cobain jogutódjait, a fotóst és a kiadót is gyermekpornográfia és gyermekek szexuális kizsákmányolásának vádjával.
 
Elden azt állítja, hogy maradandó érzelmi sérüléseket szenvedett amiatt, hogy a neve és a személye örökre összefonódott az ikonikus képpel, mivel az album a mai napig világszerte kereskedelmi forgalomban van. A férfi arra hivatkozott, hogy a szülei nem írtak alá semmiféle szerződést az 1990-ben készült fotóval kapcsolatban, a banda pedig ígéretet tett arra, hogy a nemi szervét kitakarják egy matricával, ez azonban nem történt meg. A hírek szerint a szülők 200 dollárt (59 ezer forint) kaptak a fotóért, amelynek elkészítése nagyjából 15 másodpercet vett igénybe.
 
Elden összesen 17 vádlottat sorakoztatott fel, akiktől fejenként 150 ezer dolláros (44,4 millió forint) kártérítést követel. A férfi már 2016-ban is panaszkodott, akkor így fogalmazott:

"Nagy szívás az egész. Mindenkinek csomó pénze van, aki részt vett az album elkészítésében, én pedig nem kaptam semmit. Én vagyok a grunge utolsó mohikánja, mégis anyámmal élek és egy Honda Civic-kel járok."