MizuMiskolc
Cikkek MAGAZIN

A tökéletes forralt bor receptje !

A forralt bor meghatározó fűszere: a szegfűszeg és a fahéj. Ezek valójában fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatású gyógynövények, nem csupán fűszerek.

A mértékletes forraltbor-fogyasztása segíthet a megfázás tüneteinek enyhítésében, sőt a bor tartalmaz vírusszaporodást gátló vegyületet is – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Forralt bor – recept 4 személyre:

– 6 dl bor
– 3 dl víz
– 10-12 dkg cukor
– fahéj
– szegfűszeg
– fél citrom leve és héja

A hozzávalókat összevegyítjük és jól felmelegítjük. Nagyon fontos, hogy, bár forralt bornak nevezik, nem szabad forrnia. Az alkohol ugyanis már 80 fokon elillan.

(MTI-fotó: Balázs Attila)

Buczkó Imre bortermelő elmondta: a forralt bor lényege, hogy egy pici alkohol még maradjon benne, minek folytán az alkohol, a forróság és a gazdag beltartalom miatt pillanatok alatt felpörög az ember vérkeringése.

Egyesek csak a vörösborból készült forralt borra esküsznek, míg mások szerint akkor a legfinomabb, ha fehér- és vörösborból vegyesen készítjük.

 

Forrás : MTI

Ez is érdekelhet

Luciano Pavarotti özvegye is ellátogat az Oscar-díjas Ron Howard, Pavarottiról készült dokumentumfilmjének gálájára a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra

Ray

Arts Optika a Miskolc Plázában

Hován Szilvi

Felfújható akadálypálya, két kilométeres futással, ez a CRAZY5K SPRINT!

Hován Szilvi

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.