MizuMiskolc
Cikkek MAGAZIN

„Egyék, vegyék Luxemburg gofriját!” – édességet neveztek el a miskolci előadásról

A Miskolci Nemzeti Színház és a Gofrim étterem közösen várt minden színház- és gofrirajongót október 11-én, ahol találkozhattak idei évadunk operettjének főszereplőivel és rendezőjével. Az esemény apropója egy különleges együttműködés volt: megszületett a Luxemburg grófja előadás hivatalos gofrija!

Sokaknak feltűnhetett, hogy idei évadunk címeinek egy részében megtalálható egy-egy gyümölcs neve. Nos, a Luxemburg grófja nem ezek közé tartozik, viszont ez lett az első színházi előadás, ami saját hivatalos édességet kapott, egy nyelvbotlásból adódó előadásbeli poén után. Történt ugyanis, hogy a jelenetben, amikor Harsányi Attila (Reneé, Luxemburg grófja) el akarja adni frissen örökölt, ám pénzzel nem járó grófi címét, az egyik próba során azt találta mondani, hogy „ki akarja megvenni a luxemburg gofri címemet?” Innentől pedig szinte egyenes út vezetett a fantázianév és az édesség megalkotásához.

 A Gofrim étterem csapata a híres luxemburgi almatortából inspirálódott, mely a kis ország leghíresebb édessége, újragondolva így alkották meg a gofrikülönlegességet, mely a Luxemburg gofrija nevet kapta idei operettünk után.

Előadásunk rendezője, Rusznyák Gábor, valamint a két főszereplő, Eperjesi Erika és Harsányi Attila mellett Seres Ildikó és Gáspár Tibor tesztelték le először a luxemburgi nyalánkságot, és áldásukat is adták, hiszen nem sok maradt az almás finomságból. Az érdeklődő közönségnek is elnyerte tetszését az új fogás, szinte mindenki Luxemburg gofriját falatozott az étteremben.

Jó hír, hogy a Gofrim menüjén mindaddig megtaláljuk az édességet, ameddig az operett műsoron van, így aki ezen a napon lemaradt, ne búsuljon, hiszen ezután is lehetősége lesz megízlelni a Luxemburg grófja hivatalos édességét.

Ez is érdekelhet

A Győri kapu közlekedéséről beszélgettek a Kapuzörgetők

Ray

Tegyünk együtt a Jövő Nézőiért! – Teljes gőzzel halad a Zöld Színház Projekt

Hován Szilvi

„Hiszek a kultúra megtartó erejében” – Interjú Rákász Gergellyel

Hován Szilvi

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.