
Időpont
2020.02.22 -
17:00 - 20:00

Helyszín
A Leves

Kategóriák
A decemberi nagy érdeklődés miatt ígéretünkhöz híven megismételjük!!!
Borvacsorát már főztünk máskor is, de nagy miskolci lokálpatriótaként már épp itt az ideje egy olyan kulináris vacsorának, ahol a mi Bükkünk csodálatos gazdagságát és sokszínűségét mutathatjuk Nektek be gasztronómiai szempontból, borvacsora keretében. Ételeinkben megtalálhatjátok majd Gyuri bácsi, a bükki füvesember gyógynövényeit, Sándor Tamás, bükki sajtmester remek műveit. Csak úgy, mint az országos hírű lillafüredi pisztrángot, vagy a mónosbéli, bükki levegőn érlelt mangalica sonkát, a vadat, gombákat és még sok-sok kincset, amit magában rejt, ez a csodálatos hegység, a mi Bükkünk.
A borokat a bükki borvidék egyik nagy erőssége, a Gallay pincészet kínálja majd Nektek, Borbély Roli barátunk vezetésével, akinek palackjai már a budapesti Michelin csillagos éttermeket is meghódították, hiszen valahol ház boraként kínálják az ő bükki nedűit.
Úgy gondoljuk, ez egy méltó zárása lehet az évnek. Mi itt leszünk! És te? Helyek korlátozott számban foglalhatók ( 5000Ft/ fő befizetésével) üzletünkben A Levesben, vagy telefonon a +3630 737 2475 telefonszámon.
MENÜ:
amuse bouche:
PISZTRÁNG RUSZLI • KAKUKKFŰ • KENYÉR
( Bistronauta fehér 2016 )
hideg előétel:
MANGALICA KOCSONYA • ZÖLDSÉGEK • KIFLI
( Gallay Kabar 2018 )
leves:
FÜRJ RÁMEN • GOMBÁK • CSALÁN
( Nyékládháza 2016 )
főétel:
SZARVAS • SÜTŐTÖK • CSIPKE
( Gallay Blanc 2016)
desszert:
TÚRÓS RÉTES • KÖKÉNY • CITROMFŰ
( Gallay Turán 2017 )
A vacsora ára 12.000Ft/