2021. október

2021vas17okt11:0000:30A. A. Milne: Micimackó kuckója zenés mesejáték11:00 - 00:30 MÜHA - Művészetek Háza, Rákóczi u. 5. Szervező: MÜHA - Művészetek Háza Kategória:Kultúrális

Esemény részletei

Mandala Dalszínház

Társulatunk A.A.Milne világhírű műve 4 jól ismert történetének színpadi adaptációját már elkészítette 2017-ben “Micimackó” címmel melyet azóta is nagy sikerrel játszunk mind az óvodai mind az alsó tagozatos iskolai korosztálynak. A nagy sikerre és a pozitív és egyben a folytatásra biztató visszajelzésekre való tekintettel döntöttünk 4 további történet feldolgozása mellett. A folytatásnak – A.A.Milne „2. Micimackó könyve” alapján – a “Micimackó kuckója” címet választottuk..

A történet elején Róbert Gida felnőtt emberként visszatér az „Elvarázsolt Völgybe” hogy újból találkozhasson legjobb barátjával Micimackóval és újból együtt játszhassanak. Róbert Gida visszaemlékezve gyerekkora történéseire narrátorként – mintegy újraélve gyermekkori kalandjait – maga meséli el a Százholdas Pagonyban egykor általa megélt eseményeket. A meséből megtudhatjuk hogy „mivel tölti Róbert Gida reggeli óráit mostanában” láthatjuk hogy hogyan segít a téli hidegben Micimackó és Malacka Fülesnek hiszen – hogy ne fázzon – kuckót építenek Füles számára továbbá sokat kacaghatunk mikor „Micimackó látogatóba megy és beszorul” mert Mackó mértéktelenül sokat mézet eszik Nyuszinál. Végül együtt énekelhetjük hőseinkkel a jól ismert „Zümmögő versikét” melyet Micimackó írt Füles számára melyben „Hull a hó és hózik”.

Micimackó története szórakoztatva neveli a legkisebbeket és emlékezteti a felnőtteket az élet egyszerű de éppen ezért nagyszerű dolgaira igazságaira. Micimackóval együtt a felnőtt nézők is visszatérhetnek a Százholdas Pagonyba ám ahhoz hogy újra láthassák ennek a varázslatos helynek a szépségét muszáj levetniük magukról a szürke “komolykodó” gúnyát. Az élet mindennapi terheit cipelő felnőttek gyermekeiket a színházba kísérve visszatalálhatnak a gyermeki örömök egyszerűségéhez mely egyszerűen jót tesz a léleknek.

Az előadást jó szívvel ajánljuk óvodásoknak 1-6. osztályos általános iskolai korosztálynak de biztosak vagyunk benne hogy a pedagógusoknak és a szülőknek sem fog csalódást okozni!

Jegyár: 2700 Ft

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844 30/846-3009) az InterTicket országos jegyirodai hálózatában a www.muhamiskolc.hu-n valamint a JEGY.HU-n.

Bővebben...

Időpont

(Vasárnap) 11:00 - 00:30

Helyszín

MÜHA - Művészetek Háza

Rákóczi u. 5.

Szervező

MÜHA - Művészetek Háza