2021. május

2021ke04máj(máj 4)18:00sze30jún(jún 30)18:00A XX. Nemzet-közti Magyar Fotószalon Felvidéki régiójának képanyagából rendezett virtuális kiállítás(május 4) 18:00 - (június 30) 18:00 Kategória:Kultúrális

Esemény részletei

A kiállítás premierjét május 4-én 18:00-kor láthatja a közönség a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. facebook oldalán a későbbiekben pedig megtekinthető az MKK youtube csatornáján.
Öt kategóriában több mint 1 500 beküldött fotóból választotta ki a Magyar Fotóművészek Világszövetsége a legjobb alkotásokat melyeket most a nagyközönség elé tárnak a Kárpát-medence 18 nagyvárosában köztük Miskolcon. Olyan összeállítást készítettek amellyel Trianon 100 éves évfordulójára emlékeznek megjelenítve a magyar identitást. A fotókiállítást a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. facebook oldalán láthatják majd az érdeklők a Miskolc Televízió pedig interjút sugároz az online tárlat kapcsán ahol a Magyar Fotóművészek Világszövetségének elnöke valamint a Diósgyőri Fotóklub vezetője beszélgetnek majd.
A XX. Nemzet-közti Magyar Fotószalonra a hagyományos – Általános színes monokróm – mellett a Trianon 100. a Természet a Vendégségben és a COVID 19 kategóriákban lehetett nevezni. A zsűrizett kiállításra kiválasztott fotók mindegyike kivételes képi alkotás amely egyszersmind kordokumentum is. A fotósok igyekeztek megragadni a pillanatot visszaadni azt az érzést hangulatot amelyet az eléjük táruló látvány kapcsán éreztek.
A közönség az online tárlattal olyan alkotók munkájára is ráláthat akik talán eddig érdeklődésén kívül estek. Alkalmat ad más-más művészetfelfogások alkotói koncepciók megismerésére. Bár egy kiállítóteremben a művek auráját is lehetőség van megérezni – a jelenlegi járványhelyzetben – az online tárlat egyedüli megoldásként kínál felüdülést kultúrára éhes lelkünknek.
              

Bővebben...

Időpont

Május 4 (Kedd) 18:00 - Június 30 (Szerda) 18:00