Avasi Kvaterka – Mélyvölgyi Boros Vigadalom

2022szo15okt12:00szo23:59Avasi Kvaterka – Mélyvölgyi Boros Vigadalom

Esemény részletei

Októberben hazai vizekre, azaz borokra evezünk az Avasi Kvaterkán. A Mélyvölgy pincéiben és utcáin a Bükki borvidék mélységeiben merülhetünk el.
Lesz minden, ami egy őszi szüreti mulatságról elmaradhatatlan: finom borok, murci, must, must- és borkoktélok, elemózsia, dínom-dánom, zenebona. Lehengerlő ízélményekkel készül Miskolc Gasztrohős kávézója, de lesznek sült sajtok, sült kolbász, krumplilángos, friss tepertő, zsíros kenyér, kvaterka falatok. A Gonda Pincében igazi szüreti mulatság készül, ahol a legkisebb kvaterkázók is jól
érezhetik magukat, kitűzőkészítéssel és homokozóval várjuk őket.

15:00-18:00 Préselés és friss must kóstoló, mustfröccs és mustkoktélok
15:00-18:00 Gyermekprogram
16:00-tól óránként pincelátogatás: verjust, must, murci, pet-nat, nyers pezsgő kóstolás
20:00 Tűzgyújtás és tárogató

Természetesen a zene sem maradhat el: 17 órától a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. TEKERD FEL A HANGERŐT! elnevezésű diákzenekarok tehetségkutatójának nyerteseit láthatjuk: érkeznek Premier PopSuli növendékei, a Mars és a Luna zenekarok. Illetve a tehetségkutató győztese, a Tisztakosz rock zenekar. Este 20:30-tól pedig színpadon az avasi boros bulik egyik nagy kedvence, az Ildi Rider.

A kultúra ugyancsak helyet kap a programban, helyi fiatal művészek tolmácsolásában kortárs vers felolvasó sarok és kerekasztal beszélgetés várja az irodalom szerelmeseit.

A rendezvény ingyenesen látogatható.

Bővebben...

Időpont

(Szombat) 12:00 - 23:59

Helyszín

Miskolc, Avasi Pincesorok