2021. október

2021vas17okt06:3016:00Barátság Maraton06:30 - 16:00 Miskolcon több helyszínen, programok több helyszínen

Esemény részletei

Miskolc belvárosa ad otthont a Barátság Maratonnak, amely 2001-ben civil kezdeményezésre indult, idén 20. alkalommal rendezik meg. A sporteseményt néhány évvel ezelőtt invitálta az önkormányzat Miskolc központjába, azt megelőzően az egyetemvárosban volt a versenyközpont. A Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere fővédnökségével, a városi önkormányzat támogatásával megrendezendő utcai futófesztivál idén is több utcát érint a belvárosban, melyeket a fenti idősávban lezárnak a gépjármű-forgalom elől.

A Görgey Artúr – Corvin – Vörösmarty – Uitz Béla – Toronyalja – Petőfi Sándor – Dayka Gábor utcák – Városház tér – Déryné – Serbu Adolf utcák – Hősök tere – Horváth Lajos utca – Szentpáli – Corvin – Dankó Pista. – Szilágyi Dezső utca (járda) – Budai József. – Görgey Artúr utca – Sportcsarnok útvonalak és állomások által meghatározott szakaszok lesznek lezárva az autók elől ezen a napon. A gyalogosok közlekedése, áthaladása ugyanezeken a területeken biztosított lesz.

A verseny ideje alatt az Erzsébet téri Termelői napra érkező szállítójárművek ki-be hajtását a MIÖR munkatársai irányítják majd.

Az érintett közlekedési csomópontokban a nap folyamán rendőri-rendészeti, illetve versenyszervezői biztosítás és tájékoztatás segíti az autósokat. A forgalmi korlátozások a Miskolc Városi Közlekedési Zrt., továbbá az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. („Volán”) buszjáratainak az útvonalát is érintik, ezekről a változásokról az MVK és az ÉMKK idejében tájékoztatja majd az utazóközönséget.

A maraton befejezését követően, délután 5 órától kapcsolják vissza az érintett kereszteződésekben az addig, a nap folyamán sárgán villogó közlekedési lámpákat.

A Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club közös rendezvényét négy egyéni távon (minimaraton, kismaraton, félmaraton, maraton) tartják meg, de lesz félmaratoni váltó, valamint két gyermekfutam is. Az előzetes nevezés már lezárult, de a helyszínen, a Generali Arénánál kialakítandó versenyközpontban október 16-án, szombaton 15.00-18.00, míg a verseny napján 9.30-11.30 között is lesz mód nevezni.

Bővebben...

Időpont

(Vasárnap) 06:30 - 16:00

Helyszín

Miskolcon több helyszínen

programok több helyszínen