Csillagparty

202215júl21:0023:00Csillagparty

Esemény részletei

Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló programok 2022

A széles nagyközönség részére a Csillagvizsgálóban minden hónap egy kijelölt pénteki napján az esti órákban tartunk ismeretterjesztő előadással egybekötött távcsöves bemutatást, ún. Csillagpartyt. A programok dátuma és pontos időpontja az égitestek láthatóságához van igazítva. Az aktuális időpontokat rendszeresen közlik a helyi nyomtatott és elektronikus sajtóorgánumok és médiák is. A közlés során felmerülő esetleges sajtóhibákért a Csillagvizsgáló felelősséget nem vállal. A változtatás jogát fenntartjuk. 

A Csillagpartyk során először egy rövid ismeretterjesztő előadásra kerül sor, majd amennyiben az időjárás engedi, távcsöves megfigyelés követi a csillagvizsgáló nagytávcsövével. A megfigyelés során több égitest is bemutatásra kerül. A csillagvizsgáló kupolája természetesen nem fűtött, ezért a megfigyeléseknél mindenkinek az évszaknak megfelelő öltözködést ajánljuk. A program az időjárástól függetlenül mindig megrendezésre kerül, annyi módosítással, hogy rossz idő esetén a távcsöves megfigyelés elmarad, azonban magát a nagytávcsövet mindig bemutatjuk. Esőnap nincs! A program során lehetőség van kérdések felvetésére is, továbbá munkatársaink kérésre távcsővásárlási tanácsokkal is szolgálnak. A tapasztalatok alapján 4 éven aluli gyermekeknek a programot nem ajánljuk. A program teljes időtartama kb. 1,5-2 óra.

A belépőjegyek árusítását a kezdés előtt fél órával kezdjük a helyszínen. Kérjük érkezéskor használják a kaputelefont. A kapu nyitását követően a Csillagvizsgálóba egyénileg a lifttel lehet feljönni. Kérjük, hogy a csillagvizsgáló előterében ne várakozzanak! Mivel a csillagvizsgáló befogadóképessége erősen korlátozott, ezért a jegyeket korlátozott számban az érkezés sorrendjében árusítjuk. Elővétel nincs. Kérjük a pontos megjelenést, mert a program egysége miatt a későn jövőket nem áll módunkban fogadni!

Az érdeklődők Óvári László előadását hallgathatják meg „Érdekességek a magyar csillagászat történetéből” címmel.

Az előadást derült idő esetén távcsöves bemutató követi.

Bővebben...

Időpont

(Péntek) 21:00 - 23:00