2021. december

202110dec19:30Európai Moziest / European Cinema Night a Művészetek Házában

Esemény részletei

December 10-én rendezik meg a Cine-Mis Nonprofit Kft. szervezésében az Europa Cinemas nemzetközi mozihálózat, valamint az Európai Bizottság MEDIA Programja kezdeményezésére és támogatásával a 2021. évi Európai Moziestet (2021 European Cinema Night) a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében. A kezdeményezés célja, hogy bemutassa, a MEDIA Program hogyan támogatja az európai filmipart és kultúrát, hogy segítségével megismertesse az európai filmek gazdagságát és változatosságát. A Cine-Mis által üzemeltetett art-mozitermek aktív tagjai az Europa Cinemas nemzetközi mozihálózatnak, ezért örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A pénteki est programja:

Köszöntő és néhány gondolat a vetített filmről

A Hogyan legyél jó feleség? című, magyarul beszélő francia film vetítése

A film főszereplője Juliette Binoche, aki 2016-ban a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Európai Mozi Nagykövete díját nyerte el.

2021. december 10. 19:30 – Béke Art Moziterem

Hogyan legyél jó feleség?

magyarul beszélő francia film, 109 perc, 2020

Rendező: Martin Provost

Forgatókönyvíró: Martin Provost, Séverine Werba

Paulette és férje egy iskolát vezet, ahol fiatal lányoknak tanítják meg a háztartástan minden fortéját. Ám amikor a férfi maghal, Paulettnek egyedül kell tovább vinni az intézményt, ami a jelek szerint a csőd szélére sodródott az évek során. Miközben egyre inkább érzik a változás szelét és a mind inkább magukénak tudják a feminizmus eszméjét, leteszik a fakanalat és igyekeznek üzletasszonyként helyt állni a változó világban.

Bővebben...

Időpont

(Péntek) 19:30

Helyszín

MÜHA - Művészetek Háza

Rákóczi u. 5.