Miskolci Ars Sacra Fesztivál

2023vas24sze10:00vas16:00Miskolci Ars Sacra Fesztivál

Esemény részletei

Lillafüredre hangolva!

A gyönyörű bükki tájba illeszkedő Palotaszálló épület érdekességeinek bemutatása.
Különleges program továbbá Vihula Mihajló virtuóz gitárművész, zeneszerző művészlemezének ősbemutatója, az István Nádor Borlovagrend támogatásával.
Elhangzanak magyar, kárpátaljai és ukrán népdal feldolgozások.

A „Sólyom” c. gitárzenei lemez olyan kompozíciókat tartalmaz, amelyek koncert színpadokon születtek és kárpátaljai magyar, illetve ukrán dallamokra épülnek.
A saját zenében Vihula Mihajlo organikusan összekombinálta a népi dallamokat, az ethno hangzásokat és saját eredeti zenéjét.

A támogató István Nádor Borlovagrend 1999-ben alakult Lillafüreden. Céljuk a bor, a gasztronómia, a kultúra és a turizmus kapcsolatának fejlesztése, ápolása.
Elnöke Czupper András nagymester. Miskolc-Lillafüred mellett a festői Görömbölyi pincesor, e vidék évszázadokkal korábbi szőlőkultúráját is ápolják.

A Hotel Palota pompás bálok, fogadások, filmforgatások helyszíne, és otthont adott a bor lovagjainak is. Az borlovag avatások elsődleges helyszíne a Palotaszálló, ahol koncerteket, konferenciákat is szerveznek. A Rend egyik tagja Vihula Mihajlo, a Kárpátaljáról származó kiváló gitárművész és zeneszerző.
Műsorvezető: Czikora Ágnes

Bővebben...

Időpont

(Vasárnap) 10:00 - 16:00

Helyszín

Palotaszálló

3517 Miskolc, Erzsébet sétány 1.