2021. szeptember

2021vas26szeEgész napNagy Táncválasztó 2021(Egész nap: vasárnap) MÜHA - Művészetek Háza, Rákóczi u. 5.

Esemény részletei

Szeptember 26-án, vasárnap a Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében közel 60 táncpedagógus közreműködésével, több mint 40 táncstílus kipróbálására nyílik lehetőség az ország 11 városában. Idén Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Kőszegen, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Budapesten és Sopronban várják majd a szervezők az érdeklődőket, akik az egész napos program során ingyenes táncórákon, kerekasztal beszélgetéseken, táncfilm vetítéseken és táncelőadásokon is részt vehetnek.

2019-ben a Tánc Világnapja (április 29.) alkalmából hagyományteremtő szándékkal és rendkívüli sikerrel rendezték meg az első NAGY TÁNCVÁLASZTÓ workshop-ot, amely az elmúlt években tovább folytatta diadalútját és átszelve szinte az egész országot mára több ezres közösséggé vált. A „Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!” szlogennel meghirdetett program célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét. A táncműfajok megismertetésén túl, fontos a tánc és mozgás széles körben történő népszerűsítése, hogy minél többen a táncban találhassák meg az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat.

Miskolcon a Művészetek Háza ad otthont a rendezvénynek, ahol a klasszikus balett, latin táncok és a történelmi társastáncok alapjai is megismerhetők, a szabadtéri színpadon a 10 órakor kezdődő megnyitót követően egész napos táncbemutatók várják a miskolciakat.

Bővebben...

Időpont

Egész nap (Vasárnap)

Helyszín

MÜHA - Művészetek Háza

Rákóczi u. 5.