Pletykafészek

2023szo07jan15:00szo17:00Pletykafészek

Esemény részletei

– bohózat két részben –

New York város alpolgármestere tízéves házassági évfordulója alkalmából baráti vacsorát rendez. A vendégségbe érkező elegáns házaspárok estéjét azonban jelentősen megnehezíti, hogy az ünnepeltek eltűntek, a személyzet házon kívül van, a vacsora sehol, az emeleten pedig lövések dördülnek.
Ebben a helyzetben rögtön megindul a szóbeszéd – vad találgatások kapnak szárnyra, mindenkinek eszébe jut egy titok, amit a szomszédja fülébe suttoghat, miközben a társaság tagjainak arra is ügyelniük kell, hogy elkerüljék a botrányt: ennek érdekében pedig gondosan titkolóznak egymás előtt is. Nem csoda, hogy a kiérkező rendőrség már egy olyan történettel találkozik, ami még a legvadabb pletykarovatokból is kilógna…

A vígjátékok mestere, Neil Simon ezúttal is kivételeset alkotott. Krimitörténettel fűszerezett bohózatában az első perctől az utolsóig fenntartja a feszültséget, miközben nagyszerű lehetőséget kínál a színészeknek az önfeledt, egész színpadot betöltő komédiázásra. A nézőnek nincs is más dolga, minthogy hátradőlve figyelje a pletykák útját, s közben remekül szórakozzon a felső tízezer bajba keveredett tagjain.

Szereplők:
Chris Gorman – Zorgel Enikő
Ken Gorman – Mihályfi Balázs
Claire Ganz – Molnár Gyöngyi
Lenny Ganz – Nagy Sándor
Ernie Cusack – Buch Tibor
Cookie Cusack – Csányi Erika
Glenn Cooper – Pál Tamás
Cassie Cooper – Csáki Edina
Welch, rendőr őrmester – Venyige Sándor
Pudney, rendőr őrmester – Kiss Csinszka Flóra

Fordította: Debreczeni Júlia

Díszlettervező: Bátonyi György
Jelmeztervező: Zorgel Enikő, Molnár Kristóf
Játékmester: Mihályfi Balázs

Rendező: Nagy Sándor

A Veres 1 Színház saját előadása

Bővebben...

Időpont

(Szombat) 15:00 - 17:00

Helyszín

MÜHA - Művészetek Háza

Rákóczi u. 5.