Scherer & Szepsy borest
2023csü25máj19:00csü22:00Scherer & Szepsy borest

Esemény részletei
Közös kóstolóestre készülünk a fantasztikus Scherer Péterrel és a legendás Szepsy borokkal, ifj. Szepsy István tolmácsolásában. Ezen az estén Európa legjobb pincészetének borait megfűszerezzük csipetnyi irodalommal, falatnyi humoros párbeszédekkel és némi
Esemény részletei
Közös kóstolóestre készülünk a fantasztikus Scherer Péterrel és a legendás Szepsy borokkal, ifj. Szepsy István tolmácsolásában. Ezen az estén Európa legjobb pincészetének borait megfűszerezzük csipetnyi irodalommal, falatnyi humoros párbeszédekkel és némi gasztro-izgalommal, amelyet a Végállomás bistro & wine csempész az estébe.
Az est menete
A Szepsy Pincészet avagy a bor urának története és hagyatéka
Kóstoló tételek
*Tokaji Furmint Betsek 2020
*Tokaji Furmint Hasznos 2020
*Tokaji Furmint Urbán 73 2020
*Tokaji Furmint Úrágya 63 2020
Scherer Péter színművész a magyar irodalom legnagyobbjainak gondolatai mellett kedves történetekkel, családi anekdotákkal színesíti majd az estét, amelyek mind a bor körül forognak. Ezeknek a gondolatoknak Szepsy István borai és Várvizi Péter ételei adnak majd szárnyakat.
Kóstoló tételek
*Tokaji Furmint Percze 2018
*Tokaji Furmint Úrágya 2018
*Tokaji Aszú 6p 2017
*Tokaji Édes Szamorodni 2016
Menü
- *Marinált pisztrángfilé füstölt fekete retekkel, aszalt fügés kecskesajttal és fekete szezámmaggal
Tokaji Furmint Percze 2018 - *Nyúlcomb és -gerinc fehérsárgarépa-krémmel pirított búzával, sós, bükki salátával és fehér mandulával
Tokaji Furmint Úrágya 2018 - *Wagyu marhacomb, paprikás, sült rizses ropogóssal, sült ördögszekér gombával és kéksajtos szósszal
Tokaji Aszú 6p 2017 - *Sárga curry-s „almatorta” rozmaringfagylalttal, kókusszal és sós tejföllel
Tokaji Édes Szamorodni 2016
Gasztronómia, kiváló borok, irodalom egy fantasztikus vacsorán ahol átadhatjuk magunkat a felhőtlen jókedvnek.
Bővebben...
Időpont
(Csütörtök) 19:00 - 22:00