2021. április

202130ápr14:0018:00Út a fenntarthatóság felé – Miskolc és térsége - Online esemény14:00 - 18:00 ONLINE ESEMÉNY, Bárhol bárhonnan Szervező: ONLINE ESEMÉNY

Esemény részletei

Tudják Önök hogy hol tart ma Magyarország a bolygónk megőrzése szempontjából egyre fontosabbá váló fenntarthatóság felé vezető úton? Beszélhetünk-e egyáltalán még a fenntarthatóság igényéről vagy jobb ha már inkább a nehézségekkel válságokkal szembeni ellenállóképesség kialakításának feladatairól beszélünk? Tudjuk-e hogy mit tehetnek egyes települések közösségek ebben a folyamatban?

Az Út a fenntarthatóság felé programsorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ neves előadók szakemberek segítségével.

A járványhelyzetre való tekintettel a konferenciákat online térbe helyeztük hogy bárki biztonságosan részt vehessen az alkalmakon melyek során virtuálisan bejárjuk az egész országot érintve a lehető legtöbb megyét. De számunkra a fenti kérdések lelki és erkölcsi szempontból is fontosak így az egyes beszélgetésekbe behívjuk a térségben élő hívő embereket a megyeszékhelyen működő egyházmegye vezetőit képviselőit teremtésvédőit. Egy keresztény ember számára ugyanis a teremtett világ védelme nem válaszható lehetőség hanem kötelesség. Együtt pedig nagyon sokat tehetünk közös otthonunk megóvásáért.

Az eseményen első részében értelmezzük hogy hol tartunk most a fenntarthatóság tekintetében országosan valamint azt hogy hogy áll ez ügyben Miskolc és környéke. Ebben az 1. részben három-négy rövid előadást hallgatunk meg:
Dr. Bartus Gábor a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára beszél nekünk az országos fenntarthatósági helyzetről “Hol tart ma Magyarország a fenntarthatóság felé való átmenetben?” címmel és mutatja be az NFFT Harmadik Előrehaladási Jelentésének eredményeit.
Kükedi Zsolt a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács delegáltja élővé teszi számunkra az NFFT Harmadik Előrehaladási Jelentésének tartalmát és átköti a helyi viszonyokra.

Meghallgatjuk egy a helyi környezetvédelemben jártas előadó véleményét „Hol tart Miskolc és térsége fenntarthatóság felé való átmenetben?” címmel Miskolc eddig a fenntarthatóság felé megtett lépéseiről. – az előadó felkérés alatt Gyulai Iván Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány elnöke pedig bekapcsol minket az elmúlt sok évtized miskolci környezetvédelmi kihívásaiba „Miskolc és térsége környezetvédelmi útja fenntarthatósági kihívásai” címmel.

A 3. részben munkacsoportokban beszéljük meg hogy mit tehetünk mi Miskolc és térsége fenntarthatóságáért. A csoportmunka során Miskolc és térsége fenntarthatósági kihívásairól lehetőségeiről akadályairól és a változás erőforrásairól útjáról értekezünk. Itt a résztvevők kicsit egymást is megismerhetik mert azt tervezzük hogy a négy órás konferencia elteltével nem állunk meg hanem helyi megoldókörök szervezésén keresztül a konkrét cselekvésig is eljutunk.
Ebbe a folyamatba várunk minden érdeklődőt. Azokat is akiknek nincs miskolci kötődése de a módszert alkalmazná a saját lakóhelyén. Helyi térségi polgármesterek és környezetvédelmi szakértőket területfejlesztőket várunk.

A konferencia sorozat fő szervezője a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom. Támogatója a Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács.
A szeminárium-sorozaton való részvétel ingyenes de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés 2021. április 29-ig a következő oldalon: https://72tanitvany.hu/ut-a-fenntarthatosag-fele/

Facebook:  https://www.facebook.com/events/275264160760484/

Bővebben...

Időpont

(Péntek) 14:00 - 18:00

Helyszín

ONLINE ESEMÉNY

Bárhol bárhonnan

Szervező

ONLINE ESEMÉNY