2021. június

2021szo26jún09:0015:00V. KAPUZÖRGETŐ BOLHAPIACBolhapiac a Győri kapuban09:00 - 15:00 Győri Kapu, Győri kapu, Miskolc 3531, Magyarország Címkék:bolhapiac,győrikapu,piac

Esemény részletei

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület KAPUZÖRGETŐ programja immár 3. éve dübörög a Győri kapuban. Idén nyáron is számos közösségi programmal várják Miskolcon, a Győri kapu városrész lakóit és az ide látogatókat. Minden egyes elindított folyamat, program, akció az ebben a városrészben élők szervezésével és aktív részvétele mellett valósul meg.

Ilyen program lesz 2021. június 26-án, szombaton, az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Győri kapui bolhapiac és kézműves nap is, felidézvén a 100 évvel ezelőtti időket, amikor a városrész több pontján is több, kisebb-nagyobb piac is működött, a Szent Anna tér könyékén még halpiac is volt.  Ezt a pezsgő piac életet, amely nyomokban még az 1980-as – ’90-es években is megtalálható volt a TOKAJ kereskedőház környezetében, kívánták az itt élők újra átélni, és erre adnak nekik lehetőséget a Kapuzörgetők évente két-három alkalommal.   

Természetesen minden hatályos előírás mellett kerül a program megrendezésre, amelynek mottója: „Változtassuk át a Balázs Győző teret egy nyüzsgő piactérré!”

Hideg Imre játékmester, mint már több alkalommal korábban, ezúttal is kicsiknek és nagyoknak egyaránt játszóházzal kedveskedik a rendezvény teljes idején, 9 és 15 óra között. A piacon bemutatkoznak a Kapuzörgetők és szeretettel várják az egyéb Győri kapui közösségeket is. Velük lesz Dr. Rémiás Tibor miskolci történész is, aki múlt évben a Nyíregyházi Jósa András Múzeum igazgatójaként, a múzeumi szakma legnagyobb díját, a Wellmann Imre-díjat vehette át, és aki egy, a Győri kapura fókuszáló helytörténeti kutatásban erősíti a Kapuzörgetőket. De lesz még sok más érdekesség és meglepetés is vár a piacra kilátogatókra. 

Tele a garázs, a padlás? Már nem fér be a család a lakásba, a házba a sok lomtól? A régi, megunt dolgokat tárolni már nem tudja, kidobni viszont sajnálja? Jöjjön el és szabaduljon meg tőlük mások örömére!

A szervezők kérik, hogy a piacra és kézműves napra árusként jelentkezők írjanak a kapuzorgeto.vasar@gmail.com e-mail címre. Tárgy: “Bolhapiac”. A levélben adják meg lakcímüket, telefonos elérhetőségüket és azt, hogy mit szeretnének árusítani. Telefonos jelentkezés a +36 30 618 5055 telefonszámon lehetséges. Jelentkezési határidő: péntek: 18:00 óra.

Bővebben...