Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

10 millió forint közfoglalkoztatási többlettámogatás a Városgazdának

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. még tavaly tavasszal két, közfoglalkoztatási programmal kapcsolatos pályázatot nyert el, amit azóta sikeresen meg is valósított – olvasható a Miskolci Önkormányzat közleményében.

A Belügyminisztériumban megtartott decemberi szakmai fórumon ezért a munkáért a Városgazda, Osváth Zoltán Zsolt ügyvezető képviseletében elismerő oklevelet vehetett át.

Az országos közfoglalkoztatási program rendszerbe illesztésével, valamint a hajléktalan személyek közfoglalkoztatásával történő értékteremtő munka elismeréseként a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. az elismerés mellett 10 millió forint összegű közfoglalkoztatási támogatásban részesül.

A Városgazda a hajléktalan személyek országos közfoglalkoztatási mintaprogramjának 2024. programévében a 2023. évben vállalt tevékenységek folytatásához szükséges közvetlen forrásigényen felül tervezheti be a 10 millió forintos többlettámogatást. 

Az önkormányzat közleményében azt is kiemelik, hogy a díjat a közfoglalkoztatási támogatásokból kialakított, meglévő termelő kapacitás továbbfejlesztésére, a végzett tevékenységhez kapcsolódó eszközök, alapanyagok beszerzésére, a termelő kapacitások működését elősegítő szolgáltatásokra fordíthatja.

„Büszkék vagyunk arra, amit a közfoglalkoztatási projektek keretében elértünk. Az, hogy a nehéz helyzetben lévő embertársainknak segítő kezet tudunk nyújtani, talán a legértékesebb dolog, amit tehetünk. A támogatással potenciálisan nő a lehetőségek száma, amelyekkel munkavállalóinkat támogatni tudjuk, ez pedig egyet jelent Miskolc fejlődésével is.”

– mondta Osváth Zoltán Zsolt ügyvezető a díjazással kapcsolatban.