Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

A MiReHu nyerte el az Európai Hulladékcsökkentési Hét hazai díját

A Hulladékfelvedező applikációs játék lett a hazai verseny vállalkozás kategóriájának nagy kedvence.

Hazánkban 2012 óta minden év novemberében rendezik meg Európa legnagyobb hulladékmegelőzési kampányát. A nemzetközi program célja, hogy felhívják a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, az újrahasznosítás fontosságára.

A Hulladékcsökkentési Hét 2021 kampányába Legyél Te is Hulladékfelfedező! címen a MiReHu által létrehozott, saját fejlesztésű applikációs geocaching társasjátékkal neveztek.

A Hulladékfelfedező egy olyan applikációs játék, amely a társaság telephelyén vezeti körbe a kalandozó felfedezőket. Játékos és élményekkel teli formában tanítja a gyermekeket a megfelelő gyűjtés gyakorlatára, az újrahasználat, a megelőzés fontosságára és a különböző hulladék feldolgozó, előkészítő technológiákra. Közösség építő hatású, hiszen ez egy csapatjáték, a kalandban és a tanulásban osztoznak a felfedezők. Közösen, egymást segítve sajátítják el a környezettudatos, körforgásos és fenntartható szemléletet. A játék érdekessége, hogy ötvöződik benne a 21. századra jellemző elektronikus világ technikája a hagyományos, kézzel fogható játékelemekkel, tehát azt nem csak az online térben kell játszani. Az app segítségével végig kell járni a telephelyet annak érdekében, hogy a felfedezők megszerezzék az ott található valamennyi kincset. Izgalmassá teszi a kalandot, hogy a MiReHu telephelyén számos hulladékkezelési tevékenység végzése folyik, ezért már egyetlen játék alkalmával is számos technológiai megoldással és hulladékfajtával, illetve annak kezelésével találkozhatnak a gyerekek. Egyszerre kalandos mégis oktató játék, elméleti információk mellett tapasztalati tudáshoz is jutnak a gyermekek, miközben a felfedezés, kincskeresés élménnyé teszi a programot.