Miskolcon egy élelmiszerboltban ittas állapotban vásárolt 2020. novemberének második felében az a negyvenhat éves férfi, aki vitába keveredett egy másik vásárlóval.

A vádlott hazament, de nem nyugodott meg, ezért úgy döntött, hogy visszamegy és felelősségre vonja a férfit. Amikor kilépett az utcára, szembe találkozott az éppen arra közlekedő sértettel. Elé lépett és egy alkalommal ököllel arcon ütötte.

A sértett az ütéstől hanyatt esett, a feje a földhöz csapódott, elveszítette az eszméletét.

A vádlott ekkor egy arra járó gyalogossal együtt megpróbálta magához téríteni, majd telefonon értesítette a mentőket.

A bántalmazás következtében a sértett agyzúzódást, agyállományi vérzést, lágyburki és keményburok alatti vérzést szenvedett el, amely 8 napon túli gyógytartamú, és közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett.

A sérülésekkel összefüggésben a sértettnek arcidegbénulása, valamint súlyos központi idegrendszeri eredetű beszédzavara keletkezett, amely maradandó fogyatékosságnak minősül.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt a 46 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.