A főnök konkrétan megtiltotta , hogy a kollégái segítséget hívjanak eszméletlen munkatársukhoz.

A borsonline szerint a vezető azért nem akarta, hogy mentők a borsodi telephelyre érkezzenek a sérülthöz, mert akkor munkabaleset miatt kellett volna felelnie.

A munkásokon nem volt védősisak és persze nem ez volt az egyetlen munkavédelmi szabály, amit a főnök megszegett. A telephelyen nem voltak elzárva a víznyelők, tele volt gödörrel és a világítás sem működött.

Sajnos a gondatlanságnak köszönhetően végzetes baleset történt, hiszen az állványcsöveket pakoló munkás az egyenetlen padlón esett el. Esés közben beverte a fejét és – mint később kiderült – többszörös koponyatörést szenvedett. A mentők talán még segíthettek volna rajta, ám a kegyetlen főnök megtiltotta a sebesült férfi fiának és kollégáinak, hogy tárcsázzák a segélyhívót.

A kétségbeesett fiú autóval szállította az apját kórházba. Bár az orvosok mindent megtettek, az apa életét nem tudták megmenteni.

A Kazincbarcikai Járásbíróság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vizsgálja az esetet. A  gyanúsított kedden áll majd a bíróság elé.

 

kép: OMSZ – facebook 

Forrás borsonline.hu