Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

A hétvégére visszaköszön a nyár

Hiába lesz nyárias meleg napközben, a reggelek azért már hűvösek lesznek.

Nem lehet panaszra okunk  hétvége időjárásával kapcsolatban, igazi nyárias időre készülhetünk szeptember utolsó hétvégéjén.

Ma a Dunántúlon szinte zavartalan lesz a napsütés, viszont a Dunától keletre időnként felhők eltakarhatják a napot, de esni sehol sem fog. Helyenként élénk lehet a nyugati-délnyugati szél. Hajnalra foltokban pára, köd átmenetileg kialakulhat. Reggel 3-13, délután 22-27 fokot mérhetünk.

Vasárnap napos, száraz idő várható, csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen. A Dunántúlon néhol élénk lehet a délies szél. Hajnalra nyugaton foltokban pára, köd képződhet. A hűvös hajnalt követően délutánra 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Érdemes lesz tehát még a hétvégén kiélvezni a meleget és a napsütést, mert hétfőn már a  a keleti országrészt leszámítva már többfelé zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, délután a Dunántúlon elszórtan átmeneti záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de csak ezek környezetében támadhat fel a szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.