Folyamatos a termelés az új csarnokban.

Nem akármilyen eredményt ért el a Főnix Megváltozott Munkaképességű Nonprofit Kft. A világot sújtó járványhelyzet ellenére meg tudták tartani munkavállalóikat és folyamatos volt a termelés a tavaly nyáron átadott új 500 négyzetméteres sajószentpéteri üzemükben. A beruházást tavaly hajtotta végre a cég, ennek összköltsége mintegy 185 millió forint volt, mely részben magánerőből valósult meg, részben pedig állami hozzájárulással.
Az üzem különlegessége azon túl, hogy megváltozott munkaképességű munkavállalók számára biztosít védett munkahelyet még az is, hogy szinte egyedülálló módon természetes fénnyel megvilágított csarnokkal rendelkezik, amely a dolgozók közérzetét és gyógyulását is fokozottan segíti elő. A gyártósorokon összesen 102 megváltozott munkaképességű munkavállalónak adnak munkát, akik a világhírű Nordica márka prémium termékeit állítják elő.

A projekt sikerességét jól mutatja, hogy az oktatást is magába foglaló foglalkoztatás révén munkavállalóik nagy számban tudnak kilépni a munkaerőpiacra. A napokban Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a helyszínen tájékozódott a fejlesztési eredményekről az üzem megnyitásának egyéves évfordulója alkalmából.