Minden hónapban szerveznek véradást a cégnél.

Szeptember 7-én a Borsodchem Egészséghónapjának nyitóeseményeként a Magyar Vöröskereszt Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Szervezete elismerésben részesítette a vállalat azon munkavállalóit, akik a rendszeres vesznek részt véradáson. Az eseményen a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei igazgatója Grubert Roland, Laták Kamilla megyei véradásszervező koordinátor és Molnár-Bárdos Szabina területi véradásszervező munkatárs vett részt, a BorsodChem Zrt-t pedig Kruppa László vezérigazgató képviselte. Ezzel egyidőben a Véradóbarát Munkahely BorsodChem Zrt. munkavállalói összefogásával adományt adott át a humanitárius szervezet részére, az Észak-Borsod Területi Szervezet Kazincbarcika tevékenységének támogatására.
A BorsodChem Zrt. már több mint 20 éve aktívan közreműködik a véradások szervezésében, a minden hónap első keddjén megtartott véradás mára már hagyománnyá vált a cég életében. A nagy számban résztvevő munkatársak így tesznek tanúbizonyságot hónapról-hónapra arról, hogy „a segítség a vérükben van”.
Tavaly hagyományteremtő céllal indították el azt a kezdeményezést, hogy a munkatársak által szabadidős testmozgással összegyűjtött perceket a társaság pénzre váltja, és az összeget egy nemes célra támogatásként ajánlják fel. Ennek keretében a BorsodChem most a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezet Kazincbarcika tevékenységét támogatja, munkavállalóik sportolással töltött 225.849 percét pénzre váltva, 2.258.490 Ft értékű adománnyal.