Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

A szárazság csak nehezítette a tűzoltók dolgát

Kevés volt az eső, égett a száraznövényzet. A nagy hőség miatt pedig a sofőrök is figyelmetlenek voltak. Az elmúlt héten megyénk tűzoltóit 126 alkalommal riasztották.

Június 28-án például a tűzzel érintett területek nagysága egy négyzetmétertől két hektárig terjedt. Girincs határában háromszáz négyzetméteren égett a száraz növényzet. A tűz egy közeli árpatáblát veszélyeztetett, a lángokat a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók viszont gyorsan megfékezték.

Út menti árokba hajtott egy személygépkocsi Szihalom belterületén június 29-én. A hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy helyi önkéntes tűzoltó már áramtalanította a járművet. Végül az autó sofőrjét feszítővassal tudták csak kiszabadítani.

Földmunkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték Nekézsenyen, az Arany János utcában június 30-án. Az esetről ITT olvashattok bővebben.

Egy háromszáz négyzetméter alapterületű használaton kívüli vágóhíd tetőszerkezete égett, Szendrő határában, a 27-es főút közelében, egy ipari területen július 04-én, késő este. A fal mellett tárolt faszén izzott be, és onnan terjedt át a tűz a tetőre. A bódvaszilasi és a helyi tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat.

Sajnos már ezen a héten is megkezdődött a munka megyénk tűzoltói számára. Hajnalban az M30-as autópályán egy balesethez riasztották őket. 

Összeütközött egy kamion és egy személygépkocsi az M30-as autópályán, az M3-as sztráda felé vezető oldalon, Hejőszalonta közelében július 05-én kora reggel.Ráfutásos baleset történt. Őt feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki az autóban rekedt sofőrt a műszaki mentést végző mezőcsáti hivatásos tűzoltók. Az 53 éves férfi életét a helyszínre érkező mentősök már nem tudták megmenteni.