Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Alaposan megizzasztotta a MEAFC a listavezetőt

Szombaton hazai környezetben szerepelt NBI-es röplabdacsapatunk. Bagó László együttesének ellenfele a bajnoki tabellát vezető MÁV Előre SC-Focconn csapata volt. A találkozó esélyese a vendég gárda volt azonban csapatunk abban a reményben lépett pályára, hogy megizzasztja az Extraligába vágyó Fehérváriakat. 

Barócsi Ákos beszámolója a mérkőzésről:

A meccs első játékrészében a vendég együttes állva hagyta csapatunkat. Így a két csapat között az játékrész elején 4-5 pontos különbségek voltak. Azonban a MEAFC  nem adta fel és remek megoldásoknak és támadásoknak köszönhetően beérte a Székesfehérvárt. Sajnos a végjátékban többet hibáztak játékosaink így 23:25 arányban nyert a vendég együttes. 
A második szettben sikerült több pontos előnyre szert tennünk azonban a Székesfehérvár előbb beérte csapatunk, majd be is fejezte a játékrészt 17:25 arányban. 

A harmadik felvonásban már a MÁV azt hihette, hogy zsebben van a hárompont. Azonban Kovácsék még megrázták magukat és drámai végjátékban 27:25-re sikerült megnyerni ezt a felvonást. 

A mérkőzés negyedik szettjében igazi adok kapok volt a két a csapat között. Hol az egyik vezetett több ponttal,  hol a másik. Ez egészen 19-19 állásig így ment, ahol azonban egy vitatható bírói döntés született, továbbá ismét hibák csúsztak a játékunkba így 22:25 arányban nyert a vendégcsapat.

Bagó László vezetőedző értékelése a mérkőzés után: ,, Benne volt a pontszerzés a meccsben. Döntő pillanatokban kihagyott a koncentrációnk, ezeket a hibákat kihasználta az ellenfél. Nem vagyok elégedetlen, a következő két meccs az igazán fontos nekünk, ráadásul sikerült megizzasztani a Fehérvárt. Gratulálok a megérdemelt győzelemhez.”


 

NBI Liga Alapszakasz
MEAFC-Miskolc – MÁV Előre SC-Foxconn   1:3
MEAFC-Miskolc: Kovács, Berkes, Csizmadia, Kozsla, Lipatov, Menchuk 
                               Csere: Karóczi (liberó), Bubenkó, Orosz, Pallós, Simkó 

Szomorkodásra nincs idő, hiszen nagyon fontos mérkőzés vár csapatunkra. Szombaton 17 órától az egyetemi körcsarnokban fogadjuk a Rákosmente Pary CO csapatát. A belépés díjtalan lesz, de védettségi és szájmaszk használata kötelező. 
 

A mérkőzést a tervek szerint élőben nyomon lehet majd követni Youtube videómegosztó oldalon.