Kevés hiányzott a tragédiához.

Bíróság elé kell állnia annak a nőnek, aki úgy gyújtotta fel a házát, hogy a családja bent aludt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség most elkészült vádirata szerint a 40 éves miskolci nő az anyjával és három testvérével élt egy családi házban. Az ingatlan udvarán 2020 áprilisában háromszor is lángra kapott az ott összegyűjtött hulladék, a tűzoltók mindig megállapították a szándékos gyújtogatást, sőt az egyik alkalomnál az asszony el is ismerte, hogy ő okozta a tüzet.
A nő szerette volna, ha a családtagjai elköltöznek, ittas állapotban többször is megfenyegette őket, hogy rájuk gyújtja a házat. Az is megtörtént, hogy egy veszekedés után körömlakkal azt írta egy papírlapra, hogy “meghaltok, egészen megérdemltek!”, és bedobta a postaládájukba. Másnap ismét ittas állapotba került a család, és az este újabb vitába torkollott, amelyben kölcsönösen fenyegették egymást.

Az asszony azonban ekkor már a tettek mezejére lépett, az éjszakai órákban visszament, és amikor mindenki aludt, a teraszon lévő kanapét acetonnal lelocsolta és felgyújtotta. Csak azért nem történt tragédia, mert a tüzeskedő asszony egyik testvére éppen kiment cigarettázni, és észlelve a tüzet, riasztotta a többieket és így kitudtak menekülni. A lángokat azonban nem tudták megfékezni, azt a tűzoltók oltották el.
A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű nőnek többszörösen minősülő emberölés kísérlete miatt kell felelnie a bíróság előtt, amelytől az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását kérte.