Szeptember 1-jétől az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-hez kerül át több mint 2,2 millió ügyfél az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-től. Ez a borsodi ügyfeleket is érinti.
 

Az MVM Next közleménye hangsúlyozza, hogy a megyében a szolgáltatóváltással a folyamatos áramellátás zavartalanul biztosított, a villamos energia ára nem változik, ugyanakkor megváltoznak az ügyfélszolgálati elérhetőségek, valamint jól láthatóan elválnak a hálózati elosztótársaságok is. Az érintett ügyfelek pedig augusztus 31-i dátummal végszámlát kapnak az Elmű-Émász-tól.

A két vállalat arra kéri az ügyfeleket, hogy a minél pontosabb elszámolás érdekében augusztus 28-ig olvassák le és adják meg mérőállásukat az Elmű-Émász telefonos vagy online ügyfélszolgálatán, illetve az Elmű-Émász EnergiApp mobilapplikációban, mert az Elmű-Émász augusztus 31-i záró mérőállása lesz az MVM Nextnél a szeptember 1-jei nyitó mérőállás. Az online ügyfélszolgálaton és az applikációban augusztus 27-ig érhető el a diktálás.

A szerződéssel az ügyfeleknek nincs teendőjük, a villamosenergia-törvény alapján a szerződés az átadó szolgáltatónál megszűnik, míg az átvevővel létrejön – jelezte az MVM Next. Az Elmű-Émász elérhetőségei augusztus 31-ig változatlanok. Az augusztus 31-ig felmerülő kérdésekben a szolgáltatóváltás után is az Elmű-Émász-t kell keresniük a fogyasztóknak. A szeptember 1-jét megelőző időszakban készült számlák a jövőben is az Elmű-Émász jelenlegi online ügyfélszolgálatán, a ker.elmuemasz.hu oldalon tekinthetők meg. A szeptember 1-jétől kezdődő időszak ügyeit már az MVM Next ügyfélszolgálata intézi. Az áramügyekkel foglalkozó állandó ügyfélszolgálati irodák helyszíne nem, de nyitvatartása változik, azokat már az MVM Next üzemelteti. A telefonos ügyfélszolgálat az MVM Next hívószámain lesz elérhető.