Egy nő életét nagyon meg tudja keseríteni, ha olyan helyeken is szőrszálak nőnek a testén, ahol „nem kellene”. Az erősebb arcszőrzet pont ilyen, a legtöbben mindenféle módszerekkel küzdenek ellene. Nem minden technika egyformán jó azonban, tudd meg, mit ajánl a bőrgyógyász!

Meglepő, de a borotva jó ötlet

Évtizedek óta tartja magát az a tévhit, hogy a borotválástól erősödik a szőrzet. Éppen ezért nőknek arcra ezt a módszert eddig egyáltalán nem ajánlották. Mostanra azonban számos kutatás és kísérlet bizonyította, ez butaság. A bőrgyógyászok szerint szimplán arról van szó, hogy a borotvával a szőrszálat a legvastagabb részénél metszed el, emiatt tűnik úgy, amikor elkezd nőni, mintha erősebb lenne a korábbi állapotánál.

Szemöldökcsipeszt ne!

Nagyon sokan szedegetik ki a szemöldökükhöz hasonlóan csipesszel a bajuszkájukat, ez azonban nagy hiba! Az arcbőr nagyon érzékeny terület, ezek az apró tépések komoly traumát okozhatnak neki. Ennek nyomán pirossá, majd foltokban sötétebbé válhat a bőr. Érdemes tehát kerülni, ahogy az epilátort is. A gyanta határeset, ha nem viszed túlzásba a használatát és nem olyan erős a szőröd, akkor biztonsággal használhatod.

Gyógyszeres kezelés

Akadnak olyan női betegségek (például a PCOS – policisztás ovárium szindróma), amiknek következtében megerősödik az arcszőrzet. Ha arra gyanakszol, hogy veled is ez a helyzet, mindenképpen vizsgáltasd ki magad. A megfelelő diagnózis felállítása után az orvosaid olyan gyógyszereket írhatnak fel, amelyek enyhítenek ezen a kellemetlen folyamaton. Persze a tabletta nem minden, a legjobb az lenne, ha betartanád azokat az életmód tanácsokat, amiket ezzel együtt adnak majd a kezedbe.