Cinema City filmajánló: JOKER

30 év, 3 kiváló alakítás. A 4. alkalommal napjaink egyik legtehetségesebb színésze Joaquin Phoenix bújik a legendás gothami gonosztevő bőrébe, hogy pazar alakításával elkápráztathassa a moziba járókat.
Az a dolog pikantériája, hogy mindhárom előd oscar díjas színész, akik közül ketten mér eleve azok voltak, amikor a kultikus bohóc szerepébe bújtak, a harmadik meg pont ezért az alakításért nyerte el az oscart,

Sztori:
Nem volt még őrültebb, veszélyesebb és viccesebb antihős a képregényvilágban. De hogyan lett Jokerből Joker, a komor Batman örök ellensége és ellentéte? Ez a történet megmutatja, miképpen válhat egy ártatlan lúzerből világok felforgatója, hadseregek legyőzője és szuperhősök esélyes ellenfele.Nem kell hozzá sok – elég a gyilkos humor.Igazi szuperprodukció ez a standalone képregényfilm, hiszen író-rendező-producere, a Másnaposok-trilógiává világhírűvé vált Todd Phillips, Jokert Joaquin Phoenix kelti életre, és fontos szerepet vállalt a legendás Robert De Niro is!

Eredeti cím:Joker
Műfaj:Bűnügyi, Dráma, Thriller
Szereplők:Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro
Rendező:Todd Phillips
Gyártó:USA 2019
Korhatár:16

Véleményem: a film alapjaiban alakítja át az eddig megszokott képregényfilmes kliséket. Azoknak is jó szívvel ajánlható, akik nem rajonganak a cicanacis szuperhősökért, mert ebben a filmben ilyenek nincsenek! Egyszerű szocio-drámaként is felfogható a film, így az ilyen filmek kedvelőit is le fogja venni a lábukról. Természetesen a Batman mitológia kedvelői sem fognak csalódottan felállni a vetítés végén a székekből 😉 Minden a helyén (erős forgatókönyv, kiváló színészek, remek stáb), oscar díjat Joaquin Phoenixnek!
Mit mondjak még az év legjobb filmjéről?