Kezdőlap KÉK HÍREK

Cserbenhagyta az elsodort biciklist

Egy tarcali fiatalember sodorta el autójával azt a kerékpárost, aki súlyos sérülést szenvedett. A minősíthetetlen viselkedésű sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

 3616-os számú úton, Tarcal felől Bodrogkeresztúr irányába haladt június 28-án 16 órakor egy fiatalember autójával, amikor egy vele azonos irányba haladó kerékpárost akart kikerülni. A szándék megvolt, de nem tartott megfelelő oldaltávolságot és visszapillantó tükrével elsodorta a biciklist. A baleset során a kerékpáros férfinak súlyos sérülése keletkezett, az autó visszapillantó tükre pedig letört.

A gépjármű vezetője a baleset helyszínét gondolkodás nélkül elhagyta. 

A hátramaradt autóalkatrészből a rendőrök rövid időn belül azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalembert. A férfi kihallgatása során előadta, hogy nem észlelte a balesetet, ezért nem állt meg.

A Szerencsi Rendőrkapitányság az eset kapcsán segítségnyújtás elmulasztása bűntett, illetve közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – áll a rendőrség közleményében.