Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Csökkentették a Dózsa György úti gázoló büntetését

Négyről három és fél évre csökkentette a Fővárosi Törvényszék M. Richárd büntetését, aki a Dózsa György úton a megengedettnél lényegesen gyorsabban, a szakértői vélemények szerint 125-130 km/h-val hajtva egy másik autónak ütközött. Mindkét autó felborult és egy trolimegállóba csapódott, ahol három gyalogost ütöttek el.

A másik – egyébként a tárgyalásban harmadrendű vádlottként szereplő autós – kocsijában két ember életét vesztette, a vezető pedig életveszélyesen megsérült.

Kiderült, hogy M. Richárd vezetés közben mobiltelefont használt, jogosítványa sem volt, a szervezetében pedig kokaint mutattak ki.

Egy másik üggyel együtt tárgyalták az esetet: 2015-ben a vádlott majdnem elsodort egy biciklist, aki ezért a kocsijára ütött. Ekkor a sofőr elévágott és egy társával megverték a kerékpárost.

Az ügyet első fokon már tárgyaló Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) M. Richárdot négy év fogházra ítélte, és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől. Ezt enyhítette három és fél évre a Fővárosi Törvényszék.

 

KIEMELT KÉP:  Bodnár Patrícia / Index