Csaknem egy évig az egészség, a mozgás lesz a fókuszban.

Kemény fába vágja a fejszéjét az, aki teljes egészében részt szeretne venni a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. közel egy éves programsorozatán: az „Egészség Terek a Diósgyőri Horizonton” című projekt keretében ugyanis 303 kisebb-nagyobb rendezvényt tartanak az egészségmegőrzés jegyében. A csütörtöki sajtótájékoztatón Csóka Edit főtanácsos, Cserháti Fanni, az Ady Művelődési Ház vezetője és Koschik Dániel kulturális menedzser adott tájékoztatást a projektről.
Mint elhangzott, az előző másfél év tapasztalatai is azt mutatják: milyen fontos az emberek számára a mentális és testi egészség, így a Diósgyőri Horizont Helyi Közösség Helyi Akciócsoport felhívására beadott pályázatában a Miskolci Kulturális Központ ezeket tartotta szem előtt, ennek megfelelően kiemelt szerepet kap az egészségügyi, sport és szabadidős tevékenységek támogatása. Az elnyert támogatás révén „Egészség Terek a Diósgyőri Horizonton” címmel 303 alkalmat tartalmazó programsorozatot indítanak, ami közel egy évet ível át, 2021. augusztus 1-től 2022. május 31-ig. Mentálhigiénés és interaktív ismeretterjesztő előadásokat, „Test és Lélek” közösségi klubprogramokat és egészségmegőrző családi napokat, valamint ingyenes társastánc és jóga foglalkozásokat is találhatunk a rendezvények között.
Augusztus 7-én a Fitt Feszt Egészségnappal startol a program a Lovagi Tornák Tere előtti Vásártéren, ahol többek között Zacher Gábor előadása, Pászk Norbert a Diósgyőri vár gyógynövényszakértőjének előadása várja az érdeklődőket, de akár Rubint Rékával is tornázhatnak az ide látogatók, Bárány Attila DJ mixeire. Ismeretterjesztésben sem lesz hiány, mert a középkori orvoslás történetébe is betekintést enged a SAGA Középkori Európai Harcművészetek Iskolája.