Kezdőlap KÉK HÍREK

Egy tiszaújvárosi kislány ágyába feküdt be egy zavart nő az éjszaka közepén

December 7-én 5 óra 26 perckor egy tiszaújvárosi férfit tett bejelentést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

A házigazda egy hajnali váratlan vendégről számolt be a rendőrségnek, ugyanis az éjszaka közepén egy számára ismeretlen nő bement a lakásukba és befeküdt kislánya ágyába.

A nő zavart állapotban volt, ezért a tiszaújvárosi rendőrök értesítették a mentőket, akik azonnal kórházba szállították. A rendőrségi közleményből az is kiderül, hogy a lakás ajtaja éjszakára nyitva maradt.

Még egy besurranásos eset történt december 7-én. Egy szerencsi ház  nyitott kertkapuján és ajtaján osont be egy 24 éves taktaszadai férfi hajnali egy órakor. A férfi értékek után kutatott, és zsebre tett három doboz cigarettát, egy ajándéktárgyat, illetve az alvó sértett feje mellől egy mobiltelefont is. A házigazdák felébredtek a zajokra, a besurranó pedig elmenekült a helyszínről. A bejelentést követően a rendőrök rövid idő belül elfogták a gyanúsítottat, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett – áll a rendőrség közleményében.

Mindkét eset elkerülhető lett volna, ha az ajtó zárva van éjszakára. Az adventi időszakban pedig különösen fontos, hogy megóvjuk a családunkat és értékeinket. Résen kell lenni, hiszen a tolvajok ilyenkor extra figyelmet szentelenek arra, hogy a család mikor hagyja el a házat. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen, és hasonló esetek elkerülése érdekében mindig zárják be az ajtókat, a kertkapukat is!

A fotó illusztráció