Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Egyre többen esküsznek a mobiljegyre

Egyelőre úgy néz ki, hogy marad a mobiljegy alkalmazás, mert a miskolciak odavannak érte.

Bevezetése óta egyre népszerűbb a mobiljegy a miskolci közösségi közlekedésben, a telefonon jegyet vagy bérletet vásárlók aránya hónapról hónapra folyamatosan emelkedik. A legnépszerűbb mobiljegy díjtermék a vonaljegy, hiszen csak májusban már minden 16. vonaljegyet telefonon vásároltak meg az utasok.

Már kicsit több mint 100 millió forintot költöttünk el a neten az MVK termékeire. A telefonon megvásárolható és használható digitális jegyek és bérletek népszerűsége folyamatosan emelkedett az elmúlt 15 hónapban.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. saját applikációja mellett, a Simple, a VoxPay a K&H, és a Telenor is kínálja már az MVK termékeit. Ugyan a kínálat folyamatosan bővül, a termékek közül még mindig a vonaljegy, a kombinált havi tanuló bérlet, és a kombinált havi teljesárú bérlet a legnépszerűbbek.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. számára a mobilcég az első lépés volt a digitalizáció utján. Az idén még egy fontos fejlesztést ígér a társaság, ugyanis az év végéig telepítik városszerte a várva várt jegy-és bérlet automatákat.