Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Elstartolt a regisztráció nélküli Oltási akcióhét

Hosszú sor kígyózik az oltópont előtt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház belterületén.

Rengetegen keresték fel a helyi oltópontot, de országszerte is nagy az érdeklődés. Budapesten már reggel 7 óra előtt hatalmas tömeg várta fővárosi oltópontokon, hogy felvegye a vakcinát. 

A járvány megfékezése és az átoltottság növelése érdekében oltási akcióhét van, vagyis biztosan kapnak oltást azok, akik ezen a héten reggel 7 és este 19 óra között kivárják a sort. Akár regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltatlanok, hiszen az oltáshoz szükséges papírokat a helyszínen is kitölthetik.

A kígyózó sorokat regisztrációval és időpontfoglalással ki lehet kerülni. Tehát ha már előzetesen regisztrált valaki az oltásra és időpontot is foglalt, akkor sok időt spórolhat. 

Miskolcon a Szentpéteri kapu 72-76. szám alatt, a kórház területén várják azokat, akik szeretnék felvenni akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásukat. 

A vakcina felvételéhez vidd magaddal a személyi igazolványod, TAJ-kártyád, illetve második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.