Parkoló is épül a kisvasút végállomásánál.

Többször foglalkoztunk az elmúlt hónapokban a LÁEV felújításával, amelynek városi szakasza nagyszabású munkával készült el. Cikkeink itt, itt és itt olvashatók.

Olvasóink jelezték, hogy a kivitelező levonulása után a tejgyár mögötti területen egy hatalmas “földhegy” maradt, amelyben azonban nagy kődarabok mellett betontörmelék is található. A helyzetről a felújítást megrendelő ÉSZAKERDŐ Zrt.-től kértünk felvilágosítást, hiszen a környékbeliek számára az a legfontosabb kérdés, hogy mikor állítják helyre az eredeti állapotot.

Kérdéseinkre Vereb István, a cég kommunikációs tanácsadója a következő választ küldte: “A tárolt anyag természetesen csak ideiglenes jelleggel található a területen. Az ingatlan – a Lillafüredi Állami Erdei Vasút régi városi szakaszának nyomvonalaként – egyébként az ÉSZAKERDŐ Zrt. tulajdonában van. A felhalmozott anyag legnagyobb része a vasúti pálya menti árkokból kitermelt föld, ami tartalmazza továbbá a lakosság által az évtizedek alatt ott felhalmozott egyéb anyagokat – betontörmeléket, köveket, stb. – is. Az anyagdepó tartalma mindazonáltal nem veszélyes hulladék. Az ideiglenes tárolóhelyet a kisvasút futó felújítási projektjében fel fogjuk számolni. A területen részben a kisvasút végállomásához tartozó rendezett parkoló épül, a vállalkozó pedig visszaállítja az eredeti állapotot.”