Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Ez egy valóban hosszú hétvége volt tűzoltóink számára

Kazincbarcikán, Tiszakeszin és Miskolcon is megyénk tűzoltóira volt szükség.

A hétvégén több olvasót is aggasztott a Szinva utcában keletkezett tűz. Nem csoda, hiszen körülbelül százhatvan négyzetméteres épület állt lángokban . Az autószerelő műhelyet a miskolci, a diósgyőri és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el. Az egységek az épületből több ipari gázpalackot kihoztak. 

Augusztus 22-én teljesen leégett egy nyolcvan négyzetméteres, családi házhoz épített melléképület tetőszerkezete Tiszakeszin, az Alkotmány utcában. Az épület mellett gallyat égettek, ennek tüze terjedt át a tetőre.

Mezőcsátról és Tiszaújvárosból érkeztek hivatásos tűzoltók a helyszínre, két vízsugárral megfékezték a lángolást. A melléképületben tartott állatokat még az egységek kiérkezése előtt kimentették.

Augusztus 21-én késő este kigyulladt éegy körülbelül hatvan négyzetméteres lakóház Kazincbarcikán, Herbolya Régi telepen

Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

A kép illusztráció