Ilyen környezetben könnyebb tanulni.

Megújult a Miskolci Egyetem Kőolaj és Földgáz Intézetében működő MOL Intézeti Tanszék. A színvonalas oktatási környezet kialakítása érdekében a helyiségek új bútorokat kaptak, valamint új, a tanulást segítő térképek, képernyők, poszterek kerültek a falakra. A tanszék korszerűsítése a MOL és a Miskolci Egyetem közötti stratégiai együttműködés részeként valósult meg: a vállalat célja, hogy hozzájáruljon a jövő mérnökeinek képzéséhez.
A MOL és a Miskolci Egyetem tavaly újította meg stratégiai együttműködését, amely a középiskolai utánpótlás mellett elsősorban a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán működő MOL Petrolkémia Tanszék, illetve az egyetem Műszaki Földtudományi Karán működő MOL Intézeti Tanszék további együttműködési lehetőségeire koncentrál. Foglalkozik az egyetemi duális és kooperatív képzési lehetőségekkel, a már meglévő képzések továbbfejlesztésével és az üzleti igényekre reflektáló új képzések indításával is.


A MOL 2018 februárjában indította el a mesterszakos egyetemista hallgatók számára duális képzését a Miskolci Egyetem vegyipari gépészmérnöki szakon. A fiatalok értékes gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, közvetlenül a vállalat szakembereitől tanulhatják a legkorszerűbb technológiák működtetésének rejtelmeit. A képzés során ráadásul nem csak a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó munkaköröket láthatnak el, de megismerkedhetnek a teljes folyamatlánccal, beleértve a kereskedelem és marketing, vagy épp a kontrolling feladatköreit is.