Zsolnay Fényfesztivál nyáron Pécsett. A szervezők már várják a jelentkezőket a július 7. és 10. között zajló pécsi Zsolnay Fényfesztivál legnagyobb attrakciójának számító, több tízezer érdeklődőt vonzó nemzetközi fényfestőversenyére.

Egyensúly – az idei téma

A szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. közölte, hogy az idei, az egyensúly témája köré épülő versenyen indulók most is a pécsi székesegyházat "öltöztethetik fel", a kiíráson azonban a korábbi évekhez képest változtattak.

A fesztivál vetítési programjába – amelyet tavaly 80 ezer ember követett a helyszínen – az eddigi tíz helyett idén csak a legjobb öt alkotás kerül be, ezzel párhuzamosan a pályaművek eddigi három percben maximalizált hosszát négy és fél percre növelték, lehetőséget biztosítva a komolyabb lélegzetvételű munkák megszületésére. 

A versenyen a legjobb öt produkció készítője 2-2 ezer eurós díjazásban részesül, míg a győztes produkció alkotója az ötezer eurós fődíjat is megkapja az öttagú nemzetközi szakmai zsűritől, ugyanakkor kiosztják a közönségdíjat is.

Az alkotók április 11-ig jelentkezhetnek.

fotó: sokszinuvidek.24