A süteménynek nem a cukorról és a krémről kell szólnia. Érdemes erről megbizonyosodni a Mokka House-ban.

Nehezen változik a régen kialakult kép a süteményekről: még ma is sokan el sem tudják képzelni ezeket a finomságokat jó nagy adag cukor és krém nélkül. Pedig a világ nem ebbe az irányba megy, manapság már sokkal korszerűbb hozzávalók és eljárások segítenek a szakembereknek abban, hogy egészséges, de ugyanakkor nagyon finom édességeket készítsenek.
Így gondolkodnak a miskolci Mokka House-ban is, ahol a kávézóban nincsenek cukortól csepegő sütik. „A mai trendeknek megfelelő süteményeket kerestünk – árulta el Angyalné Tündik Tünde tulajdonos. – Így találtunk rá a Monokon az NN Réka házi cukrász manufaktúrára, ahol úgy készítik a kézműves édességeket, ahogy azt mi szerettük volna. Házi alapanyagokkal dolgoznak, saját családi gazdaságukban megtermelt zöldségek, gyümölcsök felhasználásával. Olyan Rákóczi-túróst készítenek, hogy azért tényleg nagyon messziről is eljönnek a vendégeink. Sokféle gyümölcsös sajttortát kínálunk, amelyek között bárki megtalálhatja a saját kedvencét. Ma már alapvető elvárás, hogy legyenek cukor-, glutén-, laktóz- és mindenféle tartósítószer-mentes sütemények a hűtőpultban, és ennek mi meg is felelünk. Nagy hangsúlyt helyezünk a kiszolgálásra is, kollégáink nagyon profik ezen a téren. Aki hozzánk betér, annak igazi családi vendéglátásban lesz része, ezt garantálom, és persze éhen-szomjan sem távozhat tőlünk senki. Csak tegyenek próbára bennünket.”

A Mokka House Miskolcon, a déli városkapunál, a Pesti út 52. szám alatt található. Bővebb információ: mokkahouse.hu