Mutatjuk a lényeget, lehet Téged is érdekel. Idén is megnyílik az Élvonal kiválósági program, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított 3 milliárd forint keretösszegre  április 28-ig pályázhatnak ígéretes projektjeikkel a tudományos világ élmezőnyébe tartozó kutatók.

Milliókból mehet a munka

"A nyertes pályázók öt éven át összesen akár 350 millió forintnyi állami támogatással végezhetik versenyképes felfedező kutatásaikat Magyarországon"

– fogalmazott Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese a program bejelentéskor.  Azok a pályázók indulhatnak eséllyel, akik az elmúlt tíz évben nemzetközileg is elismert, kimagasló tudományos eredményeket értek el, és kutatási tervük alapján a következő időszakban is képesek lesznek hasonló teljesítményt nyújtani. Hangsúlyosan szerepelnek a korábbi nemzetközi megmérettetéseken – elsősorban az Európai Kutatási Tanács pályázatain – elért eredmények.

Évek óta segíti a megvalósítást

„Az Élvonal programot 2018 óta négyszer hirdették meg, jelenleg 40 folyamatban lévő projekt részesül támogatásban.

Az eddigi nyertesek a lehető legváltozatosabb tudományterületeket képviselik, matematikai, idegtudományi és fizikai témák éppúgy megtalálhatók közöttük, mint ökológiai, csillagászati vagy nyelvészeti kutatások.

Bármilyen alapkutatási témának esélye lehet, így érdemes elgondolkodni és pályázni!

fotó: pixabay