Három órát engedélyeznek a játszásra

Kína megtiltotta a 18 éven aluliak számára, hogy hetente három óránál tovább játsszanak videojátékokat

 

"A tinédzserek jelentik a hazánk jövőjét. Az emberek elemi érdeke, hogy megvédjük a kiskorúak fizikai és mentális egészségét, ezzel is ápolva a fiatal generációt a nemzeti felfrissülés korszakában" – áll a Nemzeti Sajtó és Publikációs Hivatal nemrég kiadott közleményében.

A 18 éven aluliak napi egy órát – 20 órától 21 óráig – pénteken, szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon játszhatnak online játékaikkal.

A szerencsejáték-társaságoknak tilos lesz bármilyen formában szolgáltatásokat nyújtaniuk kiskorúaknak az előírt időpontokon kívül, és gondoskodniuk kell arról, hogy valódi nevű ellenőrző rendszereket léptettek életbe – mondta az ország videojáték-piacát felügyelő szabályozó hatóság.

A világ legnépesebb államában külön táborokban próbálják leszoktatni a fiatalokat a túl sok játékról, négy éve egy ilyen intézményben történt halálesetről is beszámolt a nemzetközi sajtó.

A korlátozások, amelyek minden eszközre vonatkoznak, beleértve a telefonokat is, komoly csapást jelentenek a globális játékipar számára, amely több tízmillió fiatal játékost szolgál ki a világ legjövedelmezőbb piacán.