Mindenki megtalálhatja magának a megfelelő távot.

A 8. Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű terepfutó-viadalt október 10-én, vasárnap rendezik a világörökség részét képező borvidéken. A minden korosztály számára mozgási lehetőséget kínáló verseny központja Tokaj–Hegyalján, a Mezőzombor szomszédságában található Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, mely nyolc éve remek házigazdája az eseménynek, illetve kiváló partnere a rendezőknek.
A Disznókő és a szomszédos birtok dűlőin, erdei utakon át vezető, 150, illetve 300 méter szintemelkedésű körpályákon (5,2 km és 10 km) zajlik majd. Az 5,2, a 10 és a 20 km-es egyéni versenyszámok mellett idén is lesz félmaratoni váltó (4×5,2 km).
Mivel a tavalyi verseny a pandémia miatt elmaradt, az akkor beküldött nevezések természetesen ebben az évben automatikusan érvényesek. A versenyt, melyre már leadta nevezését a hosszútávfutó legenda Bogár János, ezúttal is szlovák sportolók avatják nemzetközivé.
A versenyre a természeti környezet védelme miatt csak 400 futó indulását (beleértve a váltók tagjait is) tudják elfogadni a rendezők, ezért érdemes folyamatosan figyelni a nevezettek listáját a miskolci Marathon Club honlapján, amelyen a részletes versenykiírás is megtalálható. Lényeges, hogy egy sportoló csak egy versenyszámban nevezhet, és ezt október 3-án, éjfélig teheti meg. Helyszíni nevezés nincs.
A névre szóló rajtszám átvételekor a Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet jóvoltából a 18 év feletti nevezők egy üveg finom bort kapnak ajándékba. Minden célba érkező egyedi befutóérmet kap. A célban Sárga Borház Étterem támogatásának köszönhetően egy tányér meleg étel vár mindenkit.
Az amatőrök és profik által is kedvelt viadal rendezője a miskolci Marathon Club, társrendezője a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány.