A fertőző megbetegedés miatt máshol kezdik meg a 2022/2023-as évet a MIÓVI Bársony János úti Tagóvodájának gyermekei.

A fenntartó és a MIÓVI vezetősége legfontosabbnak a gyermekek egészségét és a dolgozók védelmét tartja, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő körülmények között, biztonságban kezdhessék az évet.

Mint kiderült, a MIÓVI Bársony János úti Tagóvodájába járó gyermekek nem érintkeztek a fertőzött dolgozóval, így esetükben a fertőzés veszélye nem áll fent. 

Miskolc MJV Önkormányzata, mint fenntartó, a MIÓVI vezetőségével egyeztetve úgy döntött, hogy a 107 gyermek, akik 2022. szeptember 1. napjára (csütörtök) igényelték az óvodai ellátást, a közeli MIÓVI József úti Tagintézményében (3531 Miskolc, József u. 2.) kapnak helyet. A MIÓVI József Úti Tagóvodájában 4 csoportszobát szabadítanak fel számukra. A gyermekek szakszerű ellátását a rendszeren belül munkaerő-átcsoportosítással folyamatosan biztosítja a MIÓVI vezetősége. 

 

Az ügyben érintett szülők a következő telefonszámon kérhetnek információt:

Telefon: Nagy Eleonóra MIÓVI Bársony János Úti Tagóvodája vezetője: +36-70/652-3186

E-mail: ovodabarsony@gmail.com

A szülőket arra kérik, hogy a fent megjelölt elérhetőségeken a mai naptól (augusztus 31.) tájékoztassák a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvoda dolgozóit arra vonatkozóan, hogy az óvodai ellátást gyermekük esetében igénybe kívánják-e venni. A folyamatos tájékoztatás a gyermekek étkezésének biztosítása szempontjából kiemelten fontos.

A protokollnak megfelelően azokat a munkatársakat, akik fertőzött kollégájukkal a tünetek megjelenését megelőző napokban érintkeztek, szükséges beoltani. A kontaktszemélyek esetében megfigyelési kötelezettség áll fenn, amelynek időtartama 2022. szeptember 17. napjával zárul le, így az intézmény több dolgozója nem tudja megkezdeni a szeptember elsejével induló nevelési évet.

A MIÓVI Bársony János Úti Tagóvoda épületét – a Nemzeti Népegészségügyi Központtal egyeztetve – már teljeskörűen fertőtlenítették, a higiéniás előírásoknak megfelelően.

/A nyitókép illusztráció. Forrás: miskolciszazszorszepovoda.hu/barsony; MMJV – Polgármesteri Hivatal/